< SUUM 2010
   

HEM        NYHETER OCH ARKIV        FÖRDETTINGAR        KONTAKTA OSS        SPORT      KULTUR


Ett helhjärtat försök


Jag sätter på mig skorna och ser till att de är knutna ordentligt, man vill ju inte trilla när det står så mycket på spel. Jag kallar på de andra, det är dags nu.

Vi beger oss ut i den friska luften och jag känner hur kylan hugger tag i mina förväntansfulla ben. Vi trippar ner för Elefanttrappan och rör oss mot idrottshallen där vi möts av en inbjudande värme.

Därinne står en massa tjejer och killar och småpratar lite nervöst, konkurrensen känns ända ut i fingertopparna. Nu gäller det att ligga på topp. Enligt mina snabba beräkningar verkar det vara runt 70 personer i hallen, mer än väntat.

Sorlet som spridits avbryts tvärt när en stor man kommer in genom dörren. Alla stirrar på honom och det är tyst ett tag tills han till slut presenterar sig som Lassi och välkomnar oss till uttagningen av roddlaget i Gant Rowing Race. Han berättar att många kommer att bli besvikna och att det till slut bara kommer att komma med runt 15 personer.

Jag känner hur adrenalinet stiger när alla ställer upp sig på en rad längs hela väggen. En röst börjar räkna ner från 10 sekunder. Hjärtat börjar slå fortare samtidigt som jag försöker lugna ner mig.

Jag hör första pipet, det är dags att börja springa. Pipen fortsätter och alla börjar bli mer och mer trötta. Efter sjunde varvet är det en del som avviker, och efter det försvinner de en efter en. Jag är fortfarande kvar, jag känner hur benen börjar svika mig. Jag springer men känner ingenting. Tankarna är fokuserade på målet.

När jag senare sakta vandrar upp för Elefanttrappan i den mörka vinterkvällen på väg hem känner jag mig ändå nöjd med min insats, och när man tänker efter är det viktigaste att man gjorde sitt bästa.

Charlotte Arp

 

SUUM  CUIQUE - VI OCH VÅRT 2010