HEM        NYHETER OCH ARKIV        FÖRDETTINGAR        KONTAKTA OSS        SPORT      KULTUR


Gant Rowing Race

Bildgalleri från Gant Rowing Race

Den 22 maj anordnade klädföretaget Gant en roddtävling mellan Sigtuna och Lundsberg på Djurgården. Den blev en riktigt varm dag med härlig stämning och strålande sol som avslutades lika bra med en klar vinst för SSHL.

Längs med vattnet hade man satt upp ett stort tält och några lite mindre sådana där man kunde hitta förfriskningar och dylikt och hela Djurgården var fylld med mingelsugna roddanhängare.

Tävlingen bestod av sex olika race, närmare bestämt singel, dubbel och fyror med en cox. Alla dessa olika deltävlingar fanns i både tjej- och killklasser och Sigtuna vann alla utom tjej- och killfyran.

– Det var riktigt härligt att känna att vinsten var nära precis innan mållinjen, fast jag trodde att loppet skulle bli mycket tuffare än vad det faktiskt var, säger Michaela Forsman, roddare i tjejdubbeln.

Senare på kvällen var det prisutdelning där roddarna bland annat fick varsin Gantklocka och därefter bjöds det på en stor middag för speciellt inbjudna som blev otroligt lyckad. Kvällen avslutades lika trevligt som den började och det har nu bestämts att Gant Rowing Race kommer att bli en årlig tradition. Det återstår bara att se om Lundsberg kommer att få sin revansch eller om Sigtuna kommer att fortsätta ta hem segern kommande år.

Charlotte Arp
 

SUUM  CUIQUE - VI OCH VÅRT 2010