HEM        NYHETER OCH ARKIV        FÖRDETTINGAR        KONTAKTA OSS        SPORT      KULTUR


Den 28 maj - en glädje så stark att glasrutan spricker!

Bildgalleri från studenten

Innanför Midgårdens glasdörrar syns hoptryckta, hoppande elever med vita mössor på huvudet. De nybakade studenterna är så upphetsade att någon råkar trycka sönder en av glasdörrarnas rutor. Konferenciern Stefan Eriksson ger med sin megafon våra studenter tillstånd att springa ut på trappan i solskenet. Detta genomförs med ett mullrande dån som fyller Midgårdsplanen, där hundratals stolta föräldrar, far- och morföräldrar, syskon och vänner står och väntar.

Efter några omgångar av studentramsan och ett någorlunda lyckat framförande av ”Sjung om studentens lyckliga dag” möter de glädjeberusande ungdomarna den riktiga utmaningen. Bland havet av bebisbilder och banderoller ska de hitta fram till sina nära och kära.

Oändliga mängder av kramar och pussar senare väntar sång till en bilburen orkester. Det bär av mot Sigtuna stad där glädjeyran fortsätter i form av ramsor och skrik. Många Sigtunabor har tagit sig ner till Stora gatan för att med förtjusning betrakta studenttåget. För många är detta en årlig tradition.

När studenttåget återvänder befinner sig några av eleverna i sportbilar och vid aulan väntar andra färdmedel såsom en tron buren av fyra killar med amerikanska fotbolls-dräkter. På elevhemmen bjuds det på mottagning och merparten av externeleverna beger sig till sina mottagningar.

Senare på kvällen möts alla studenter igen, uppklädda till tänderna, i Sigtuna hamn där en båt väntar för att ta dem till balen i Skokloster. Det lär ha varit den mest lyckade studentbalen någonsin. Ett underbart slut på en sagolik dag!

Frida Lindqvist

 

SUUM  CUIQUE - VI OCH VÅRT 2010