HEM        NYHETER OCH ARKIV        FÖRDETTINGAR        KONTAKTA OSS        SPORT      KULTUR


Gubbskivan – lika kul för lärare som elever


Jag tror inte att någon har gått miste att studenten är nära, något som självklart ska firas och i måndags, den 24 maj, ägde den årliga Gubbskivan rum.

Gubbskivan är en tillställning (”skiva”) där abiturienter med sina lärare (”gubbar”) är samlade för att äta middag tillsammans, med både tacktal och spex – från såväl eleverna som lärarna. Det är en tillställning fylld av både skratt och tårar, när eleverna har möjlighet att tacka sina lärare, mentorer och vänner, samt att ge igen för alla år.

Kvällen inleddes med elevspex, där varje klass gjorde ett uppträdande, på scenen, eller via filmduken, för att driva med sina lärare samt för att för sista gången kunna påstå att deras klass är den bästa. Sedan avnjöts en middag tillsammans i aulan med Conny Lindberg som toastmaster, där många fina tal hölls. Kvällen avslutades med lärarspex, och jag tror att det var vad alla elever sett fram emot mest. Det är inte varje dag man får se sina manliga lärare dansa runt på scen i nylonstrumpbyxor och högklackade skor, sina mentorer utklädda till svenska hollywoodfruar eller sina idrottslärare utklädda till gorillor – ja, ni förstår poängen.

Line Möller

 

SUUM  CUIQUE - VI OCH VÅRT 2010