HEM        NYHETER OCH ARKIV        FÖRDETTINGAR        KONTAKTA OSS        SPORT      KULTUR


Lasersvärd och Lederhosen


Filmgalan 2010. Det var den text som visades på den stora bildskärmen i aulan medan en duo från Estetföreningen dansade in i Lederhosen till tysk partymusik. Söndagen den 25 april var det dags för en av skolans alla trevliga traditioner. I Estetföreningens regi framfördes små sketcher och mellan dem visades alla elevhems filmbidrag upp. Trots vissa problem med ljudsynkning till Estetföreningens introfilm och mickar som stängdes av emellanåt fortlöpte galan smidigt och aulan fylldes med skratt och applåder.

Kvällens tema var musikal och det var lite si och så med hur hemmen tolkade det. Herrgården hade med lasersvärd i sin film, Midgården en scen där killarna klättrar upp på en lastbil (till förarens förtret), Berga en film där hemmets ettor dansar i skogen och brottas med tallar i åtta minuter och Sandvreten en film där eleverna gör inbrott i sitt eget hem samt försöker bryta sig in på Haga. Helt klart en intressant blandning!
Tråkigt nog rådde det lite fantasibrist när det gällde Tallåsens hemfilm. Deras ”bidrag” ligger på Youtube sen flera år tillbaka. Filmen visades upp men utan chans till vinst. De verkade ändå nöjda och vill tacka Tallåsens STUD-05 som just det året spelade in filmen om den tilbakaspolade fotbollen.

Trots lite sidospår fanns det en hel del musikalrelaterat material som även uppfyllde det största kravet: att falla publiken i smaken! Årets Estetförening introducerade två nya priser: Bästa kvinnliga roll och Bästa manliga roll. Splitternya pokaler var inköpta och delades med glädje ut till galans vinnare:

Bästa film: Herrgården
Bästa kvinnliga huvudroll: Axeline Öhman, Haga
Bästa manliga huvudroll: Viktor Solomonidis, Midgården

Frida Lindqvist

 

SUUM  CUIQUE - VI OCH VÅRT 2010