HEM        NYHETER OCH ARKIV        FÖRDETTINGAR        KONTAKTA OSS        SPORT      KULTUR


Möjligt startskott för en framtida tradition

Bildgalleri från fördettinggolfen


Lördagen den 11 september samlades ca 30 fördettingar på Vassunda golfklubb, norr om Sigtuna. Det var blandat deltagande från främst SS och Hum men även några från SSHL. ”Vi hoppas att det till nästa år kommer ännu fler från den yngre generationen SSHL. Vi hoppas även att det blir fler deltagare i damklassen”, menar fördettingförbundets ordförande Kai Lundgren.

Tävlingen spelades som poängbogie med två klasser: dam och herr. Man tävlade även om längsta drive i både dam- och herrklass och om ”närmast hål” i en av klasserna. Banan var i mycket bra kondition med snabba greener som, enligt Kai Lundgren; ”ställde till det för en del”.

Fördettinggolfen är ett evenemang som styrelsen anordnat på initiativ av Wilhelm von Essen. Inom fördettingförbundet har det uttryckts önskemål om aktiviteter förutom dekaden och Wilhelm von Essens initiativtagande uppmuntrar förhoppningsvis flera att komma med idéer om nya evenemang. I framtiden satsar man på att arrangera golfen som en årlig tävling, de närmaste åren i närheten av Sigtuna - läs Vassunda GK. Kai Lundgren berättar att nästa år kommer tävlingen förhoppningsvis att äga rum i slutet av augusti, d.v.s. någon vecka tidigare än i år.

Vädret var grått och disigt men man slapp regn och alla var mycket nöjda med dagen. Lunch ingick i anmälningsavgiften och den avslutades med prisutdelning. Prisbordet bestod mestadels av priser som fördettingar sponsrat.

Frida Lindkvist


RESULTAT
Damklassen:
1. Ann-Katrine Ödmark
2. Helene Hägglund
3. Ewa Lundgren

Herrklassen:
1. Carl De Geer
2. Wilhelm von Essen
3. Kai Lundgren


Finfina bilder finns i bildgalleriet!


För mer bilder:
http://www.sigtunafordettingar.se/gallery.asp?g_id=41350 

 

SUUM  CUIQUE - VI OCH VÅRT 2010